De beste bloggene og nettstedene om ski – følg disse i 2022

Nordmenn flest er over middels opptatt av vintersport og ski, noe som selvfølgelig også betyr at det er mange som søker etter norsk innhold om ski og føreforhold på nett. Det finnes en stor mengde engelskspråklige blogger og nettsteder om temaet, men disse har i stor grad fokus på alpint i USA, Canada og de europeiske alpene. Her ser vi nærmere på norske nettsteder og blogger som kan være relevante i 2022.

Skiforeningen og DNT – fine utgangspunkt

Det er få organisasjoner eller institusjoner som kan konkurrere med Skiforeningen og DNT når det gjelder innhold om ski. Dekningen er kanskje ikke like god over hele landet, men i mange områder er Skiforeningen et naturlig startpunkt også når det gjelder føremeldinger og informasjon om oppkjørte løyper.

Dessuten tilbyr både DNT og Skiforeningen gode medlemsfordeler og rabatter. Det ligner på nettkasinoer som har tilbud eller bonuskoder som Mobilautomaten Bonuskode eller andre lignende tilbud eller rabatter. Selv om naturopplevelsen kommer først, er det også grei mobildekning i mange av hyttene til DNT.

Yr.no og varsom.no – tenk sikkerhet

Fjellvettreglene er fortsatt svært relevante i 2022, det er viktig å ha respekt for både store og små fjell. Mobiltelefonen vil ikke alltid lede deg rett vei, og plutselig er du strandet i en snøstorm – det er definitivt ingen skam å snu. Godt forarbeid er noe av det aller viktigste du kan gjøre for å unngå farlige situasjoner, da er nettsteder som yr.no og varsom.no gull verdt.

Yr.no trenger ingen nærmere presentasjon, mange bruker nettstedet hver eneste dag. Prognosene vil gi en god pekepinn om hvordan været vil utvikle seg, men følg dessuten med på andre varsler og væroppdateringer på lokale nettsteder og blogger. Varsom.no er ikke like kjent som yr.no, men informasjonen på varsom.no kan redde liv. Det er NVE, Statens vegvesen og Meteorologisk institutt som står bak tjenesten, som gir en oversikt over aktuelle naturfarer – inkludert risikoen for snøskred.

Norges Skiforbund – ikke bare langrenn

Til slutt kan det være interessant å følge med på de mange nettstedene og bloggene til Norges Skiforbund, de forskjellige særforbundene og de mange gode norske utøverne. Det er kanskje ikke så mange av oss som vil få en sjanse til å prøve oss på landslaget, men det er lov å være stolt over den norske innsatsen i skisporene.

Husk også på Norges Skiforbund omfatter en mengde forskjellige disipliner utover langrenn. Alpint, kombinert og hopp er selvfølgelig også temaer, men i tillegg kommer også freeski, telemark, freestyle og randonee. Her kan du finne mye inspirasjon, og en god del innhold er også rettet til mosjonister. Du kan for eksempel utforske det brede utvalget av norske turrenn som arrangeres av foreninger som er en del av Norges Skiforbund.

Oppsummert finnes det mer enn nok norsk innhold om ski og vintersport, og det før vi engang har vært innom de mange private bloggene. Du vil garantert finne innhold som dreier seg om akkurat det som interesserer deg.