Gode skiopplevelser i VR – er det mulig?

En mengde forskjellige idretter og andre aktiviteter er tilgjengelig som opplevelser levert gjennom VR-utstyr som Oculus Rift. Slike spill og simuleringer kan gjøres svært virkelighetsnære, imidlertid er det så langt ikke spesielt mange norske husholdninger som har investert i det nødvendige utstyret. Utvalget av opplevelser innen relativt smale nisjer, som ski og vintersport, er også relativt begrenset.

Alpine opplevelser – Fancy Skiing VR eller Powder VR

Til å begynne med er det viktig å huske på at det hovedsakelig er alpine disipliner som de aller fleste rundt om i verden tenker på når det gjelder ski. Langrenn er kanskje mer populært i Norge, men der hører vi til unntakene. Dessuten egner seg alpint bedre til VR, med lett tilgjengelige og raske spill. Litt som nettspill, kombinert med for eksempel en wildz casino bonus, som er lettere tilgjengelig enn andre kompliserte og tidkrevende spill.

Fancy Skiing VR og Powder VR er to eksempler på spill som befinner seg trygt innenfor kategorien alpint, utfor og snowboard. Disse variantene passer egentlig veldig godt til VR-utstyr, med tanke på at håndkontrollene selvfølgelig passer fint til stavene. Legg merke til at det også finnes en Terje Haakonsen’s Powder VR, med en fin tilknytning til Norge.

Ski Jumping Pro VR – en unik opplevelse

Mange nordmenn kan stå på slalåm, og enda flere går langrenn. Dessuten er det ikke spesielt vanskelig å begynne med disse aktivitetene, uansett alder og tidligere erfaring. Det gjelder definitivt ikke skihopping, som befinner seg på et helt annet nivå. Det er absolutt ikke anbefalt å prøve seg på skihopping hvis du ikke vet hva du driver med, fallhøyden er bokstavelig talt stor.

Derfor kan Ski Jumping Pro VR, eller noen av de andre spillene innen den samme sjangeren, være et interessant alternativ. Her kan du oppleve farten i bakken, kombinert med den fascinerende opplevelsen når du svever gjennom luften. Denne disiplinen passer også godt til VR-utstyr, i og med at du er stasjonær – samtidig som du kan styre noe med både hendene og bevegelser med kroppen.

Cross Country Skiing VR – langrenn i VR 

Det finnes ikke spesielt mange VR-opplevelser å velge mellom i kategorien langrenn. Det er ikke så rart, med tanke på at det generelt ikke finnes mange spill med dette temaet. Dessuten er det selvfølgelig ikke mulig å gjenskape alle aspekter ved langrenn i VR-form, det er ikke anbefalt å prøve seg på skøyting eller fiskebein med VR-utstyr. Det betyr at denne type spill hovedsakelig dreier seg om staking, kombinert med korrekt posisjonering av overkroppen. Det er for så vidt avgjørende faktorer også i den virkelige verden.

Her finnes det kanskje også en liten nisje for kreative VR-utviklere: stakemaskiner kombinert med VR? Per i dag ser det ikke ut til at det finnes noe slikt utstyr eller VR-utstyr på markedet, men det kunne kanskje vært en interessant opplevelse for mosjonister som vil prøve noe nytt. Forskjellige virtuelle løyper og konkurranser er populære når det gjelder sykkel, så hvorfor ikke også innen langrenn?

Metaverset og ski i VR

Det såkalte metaverset har fått en del oppmerksomhet i senere tid, ikke minst fordi Meta, morselskapet til Facebook, skal satse tungt på VR og metaverse-apper.

Skiopplevelser står helt sikkert ikke øverst på prioriteringslisten verken hos Facebook eller andre utviklere, men kanskje vil økt fokus i stort også gi oss flere skiopplevelser i VR.