Beste gadgets og utstyr for entusiastiske ski- og brettkjørere

Mens vi vanligvis kobler teknologi til bruken av Facebook, å ha det gøy på https://www.casino-kod.se/ og Netflix, er teknologi mye mer allestedsnærværende enn vi tror den er. tenk på alle dingsene vi bruker til daglig! Og så tenk på alle gadgetene laget for alle de spesifikke interessefeltene.

Hvis du er en leser av bloggen vår, lurer du kanskje på om det finnes dingser for skiløpere – og for å gjøre det enkelt for deg – ja, det finnes det. Så… hvis du elsker å stå på ski eller brett er det ikke til å unngå at det finnes mye morsom teknologi og gadgets du kan bruke når du er på tur.

Sikkerhet

Vi må nesten begynne med sikkerhet. Det er kanskje ikke det aller mest morsomme av utstyr, men hvis du skal kjøre mye ski og snowboard utenfor preparerte løyper er utstyr for skred svært viktig. Vi skal ikke gå inn på det i denne artikkelen, men pass på å alltid bruke utstyr som du får anbefalt for det området du ferdes i, både for din egen og andres sikkerhet.

Dokumentere dine eventyr

En av de gadgetene som er viktigst for deg som går mye på ski eller står på snowboard er uten tvil et godt actionkamera. Festet enten til hjelmen eller noe annet sted på kroppen vil du kunne fange opplevelsene dine på film og virkelig lage flotte filmer. Det finnes mange ulike produsenter på markedet, tidligere hadde GoPro tilnærmet monopol i markedet for litt mer eksklusive actionkameraer. Nå er det mulig å finne et relativt godt actionkamera for bare noen hundrelapper, men det kan være verdt å bruke litt mere penger for å få en sømløs opplevelse av det å gjøre opptak, laste opp filmer og etterbehandle og dele.

Loggfør dine reiser

De fleste treningsklokker med GPS har mulighet for sporing av aktiviteter på ski. Det kan være greit å velge en klokke som har altimeter slik at du får en best mulig gjengivelse av forandringer i høyde. For andre sporter som løping er det ikke like viktig da forskjellene i høyde vanligvis er små, men i en bratt bakke på snowboard eller ski er det kult å få med en korrekt gjengivelse av hvor mange høydemeter du har vært igjennom.

Ski og annet utstyr

Selvfølgelig passer du på å finne sikkert og trygt utstyr i form av både ski eller snowboard og hjelm. Det viktigste å tenke på er at dette utstyret er sikkert og funksjonelt, men det finnes selvfølgelig morsomme ekstra funksjoner. Et eksempel på det er hjelm med innebygde funksjoner som kommunikasjon via Bluetooth og alarm ved uhell. Dette ligner noe på tilsvarende funksjoner til sykkel, der sensorer i hjelmen kan måle når du har vært involvert i et litt for hardt sammenstøt og eventuelt rapportere inn det.

Tilsvarende finnes det også briller for ski eller snowboard som kan vise informasjon på selve brillen om alt fra navigasjon til informasjon om løyper, temperatur og hastighet. Det gjelder bare å passe på å ikke miste konsentrasjonen og ikke få med deg hva som skjer rundt deg.

Det er selvfølgelig spennende med alle disse tekniske mulighetene, men pass også på å virkelig få med deg opplevelsen av å være ute på ski eller snowboard og oppleve naturen.