Den mektige Jotunheimen

Jotunheimen kan by på Norges mest snøsikre skiområder, og man kan finne ski-aktiviter som passer til en hver smak i de små bygdene som har vokst opp rundt skimulighetene. Siden disse stedene er fullstendig innstilt på turistnæring, finner man også en del andre fritidstilbud, som kan passe til hele familien. Afterski er blitt til en institusjon, så man finner både skjenkesteder med live musikk, så vel som gode fester. Men plassene er ikke kun lagt opp for ungdommen, og det finnes mer familievennlige områder. Det er gjerne delt opp, så man kan ringe for å spørre før man gjør en fast bestilling, om man skulle være i tvil om hvor man best passer inn.

Beitostølen har noe for en hver smak

Beitostølen kan tilby slake bakker som passer for nybegynnere og folk som aldri i sitt liv har gått på ski. Samtidig har man også muligheten til å ta mange forskjellige ruter ut fra Beitostølen for å nyte det vakre landskapet.

Valdres er skisportens vugge

Den som heller mer mot å ville gå turer burde legge neste ferie til Valdres som kan by på enda flottere ruter enn Geilo. Det finnes mange hunder kilometer med oppkjørte løyper som tar turgåerne gjennom vakker natur. En av løypene som stadig promoteres er strekningen fra Beitostølen til Danebu. Turen kan ta opp mot to dager om man tar den rolig, men det er mulighet for overnatting på hytte på veien. På veien kommer man forbi Yddin med Vangsjøen, samt Juvike og Nythun. Man finner rasteplasser spredt langs ruten, og mange byr på en meget vakker utsikt. Mange av løypene som går ut fra bygda i Valdres går langs, eller gjennom naturversnområder. Man får se de ragende fjelltoppene i det omkransende alpine landskapet som strekker seg nordover. Alt inviterer til at man kan meditere på at man nå befinner seg i den moderne skisportens vugge.