Norges beste skianlegg?

I Norge finner man mange meget gode skianlegg. De fleste tilbyr ett stort utvalg av aktiviteter, og man kan finne tilbud som passer til en hver smak, og til et hvert nivå.

Trysil er ett fremragende valg

I skibakkene rundt Trysil finner man fire sammenhengene områder hvor man kan kjøre slalåm eller snowboard. Det finnes egne akebakker for den som liker det, og det finnes lange strekninger med oppkjørte løyper for langrenn. Hvert av de fire områdene har et eget særpreg, som appellerer til forskjellige kategorier. Om man foretrekker sorte bakker så sokner man til Høgegga. Ved skihytta som ligger like ved Trysil Tursenter og Høyfjellssenteret finner man røde og blå bakker. Den som fortsatt ikke mestrer kunsten å kjøre slalåm under de mest krevende forhold kan anbefales å legge besøket sitt til en feriebolig i dette området.

De fleste overnattingsmulighetene ligger i ett av de fire områdene, og det er lurt å vite hva man har lyst til å drive med, før man bestiller rom eller hytte. Barna har også sitt eget område, så om man er på familietur, så kan det være lurt å overnatte like i nærheten av disse. Om man har lyst på litt mer luksus, så kan bygda også by på to resort-hotell. Der kan man både få hytte eller leiligheter.

Norefjell ligger sentralt til

For de som reiser fra det sentrale Østlandet er det kort vei til Norefjell. Her finner man fortsatt deler av anleggene fra OL i 1952, noe som gjør det mulig å drive med mer variert vintersport. Løypene er også allsidige. Der finnes slake bakker som passer godt for barn og andre nybegynnere. Den som vil ha en lengre nedfart kan ta liften opp til Høgvarden, hele 1460 m.o.h. Herfra har man nydelig utsikt, og man kan velge hvor stor utfordring nedfarten skal være. Til sammen kan man velge mellom 11 heiser og 26 løyper.