Peer Gynt Løpet

I Sørvest-Norge, på grensen til Jotunheimen kan man beundre noen av Norges vakreste landskap. Det er lagt til rette for at man kan legge ut på turer med hele familien, og om man bare ønsker å gå løypa kan man selv velge stoppesteder, fart og hytter.

Peer Gynt Løpet og Løypa

På sen-sommeren arrangeres hvert år Peer Gynt Løpet som er en løpekonkurranse gjennom dette området. Arrangementet er blitt internasjonalt populært, og mange har derfor også begynt å legge ut på skiturer og skikonkurranser i den samme løypa.

Løypa utmerker seg som en av Norges vakreste skiløyper, hvor man får nærkontakt med vakker og mektig natur. For den som ikke føler seg barsk nok tilbys det fremragende service på strekningen: Bagasjen kan man få kjørt fra hytte til hytte, om man ønsker det. Det kan øke kosen ganske betraktelig for de fleste, om de slipper å slepe med seg alt av skift og utstyr.

Standarden langs ruta er ganske høy, og man finner i tillegg til hyttene også mer raffinerte hoteller. Den totale avstanden på løypa er rundt 80 kilometer, og den maksimale tiden, som dette burde ta for folk er 7 dager. Om man er i gjennomsnittlig god form, så er det likevel litt for lenge. Man kan godt regne med å tilbakelegge 20 kilometer per dag, uten å bli sår og støl, om reiseselskapet består av spreke voksne.

Terrenget på Peer Gynt Løypa er variabelt og den samlede høydeforskjellen er på 800 meter.

Oddsspill på skiløp

I den siste tiden er det blitt vanligere at online sports books tilbyr odds på norske skiløp. Selskap som Bet365 tilbyr meget gode betingelser for både langrenn og utfor. Dette kan gjøre konkurranser som Peer Gynt Løpet enda mer spennende for entusiastene, og om man er god, så tjener man også litt. Den som kjenner løypa og deltakerne har alltid en fordel når det kommer til å vinne.