Skal du arrangere et skistevne?

For alle som ønsker å arrangere sitt eget skistevne er det mye å tenke på. Det er spesielt populært å arrangere sine egne stevner i tiden rundt jul og påske, men også vinterferien er et populært valg for mange. Spesielt i hyttefelt på fjellet, er det vskis-1785285_960_720anlig med slike stevner. Det er en fin måte for hyttenaboer, og alle som er glade i å gå på ski, å bli bedre kjent med hverandre i en sosial og sporty setting.

Det er derimot mange ting man må tenke på. Noen steder må man få dispensasjon fra kommunen, men når det er i boks kan man begynne å sende ut invitasjoner og henge opp plakater. Det kan være lurt å be de som skal være med om å melde seg på, på den måten vet man hvordan mange startnummer og diplom man trenger å kjøpe inn i forkant av stevnet.

Ingen skistevne uten vafler. Det er lurt å alliere seg med hyttenaboer slik at noen andre står for serveringen, soldater og kaffe slår alltid an. Også kan man kanskje samles rundt et bål og grille pølser etterpå? Dette er en fin måte å bli bedre kjent på, og kan bidra til bedre stemning i hyttefeltet.

En siste ting man burde tenke på, er om barna og de voksne skal gå sammen, eller om man skal arrangere to forskjellige løp? Begge deler er gode alternativer, men mange barn vil føle seg tryggere om de får gå barnerenn. Så kan de heller heie på foreldrene sine når det blir deres tur.

Men uansett hva slags type stevne man velger å arrangere, er det viktigste å ha det gøy. Det er virkelig ikke så mye som skal til for å skape god stemning blant de frivillige og de som stiller til start. Og hvem vet, kanskje det blir en tradisjon?