Skiarrangementer for barn

Norske barn er veldig glade i å gå på ski, og noen av dem liker også å delta i konkurranser. Men dette gjelder ikke alle. Noen ønsker bare å gå på ski for moro skyld, og har ingen ønsker om medaljer. Mange barn synes faktisk at det blir for mye stress og press med å delta i konkurranser. Nettopp derfor er det viktig å arrangere skifestivaler for barn på barnas egne premisser.

Flere og flere skikonkurranser velger derfor ikke å ha resultatlister for de minste barna, det er fordi det skal være gøy å være med for skigåing sin skyld, ikke for å vinne. Dette tar presset vekk fra barna, og de har det mye mer gøy. De litt eldre barna kan med fordel ha resultatlister, men det er viktig at alle for diplom, og at ikke kun de tre beste får premie. På denne måte blir alle barna sett, og de føler seg verdsatt. Man skal premiere innsats, ikke bare resultat. Det er svært viktig at foreldrene forstår dette, og ikke presser barna for hardt. Da kan man fort ende opp med å ødelegge skigleden en gang for alle, og det er ikke noe man ønsker.

Ellers er det viktig å tenke på våre nye landsmenn, og servere noe annet enn pølser på skiarrangement på barn. På denne måten blir skigåing til en inkluderende idrett hvor alle kan være med, og hvor ingen føler seg utelatt. Dette kan være fort gjort å glemme, og dermed ekstra viktig å påpeke. Og hvem vet, plutselig heter den nye Petter Northug, Amil Erzika?

Til slutt må ha også være oppmerksom på at ikke alle barn er glad i å gå på ski, og dette må også være lov. Selv om langrenn er en viktig del av det norske samfunnet, er det ikke for alle.