Tromsøs beste skiområder

Om man enda ikke har besøkt våre nordlige fylker, som Finnmark eller Troms, så bør man forberede seg på å bli imponert over den vakre naturen, og de store folketomme områdene. Selv om Sør-Norge ikke er overdrevent urbant i verdenssammenheng, så vil søringer merke denne forskjellen når de først kommer 749672seg opp i det høye nord. Om man skal ut på en lang tur i denne ødemarka er det best at man allerede er i god form, og at man vet hvordan man klarer seg. Utstyret bør også være i orden. Her har man med seg mat for noen dager, man har med seg stormkjøkken, og noen pakker dry-tech. Den som legger ut på lengre turer bør ha gjort fjellvettreglene til et levesett.

Skisesongen starter når sola titter over fjellet

Siden det er mørkt vinteren igjennom, så starter sesongen nordpå som regel i Mars, men man kan finne kortere bakker som har kunstig belysning, om man vil kjøre litt før den tid, og det finnes opplyste slalåmløyper, så vel som noen større lysløyper ved de militære leirene, og ved de større byene.

Følg Tromsdalen ned til Tromsø

Om man vil se den nordnorske naturen på nært hold, samtidig som man har muligheten til å få hjelp om det virkelig skulle trengs, så kan det anbefales at man begynner utforskningen av Nord-Norge, med å ta bussen fra Tromsø Lufthavn, eller at man flyr direkte til Bardufoss Lufthavn. Setermoen, eller Bardufoss sentrum er gode utgangspunkt for å legge ut på en langtur retning Tromsø. Det er lurt å sette av en uke for turen, men man treger ikke å proviantere for hele turen. Det finnes butikker i noen av tettstedene som man møter på, så det burde holde at man har mat for to dager i sekken. Når man så er fremme i Tromsø, så venter alle fasiliteter som man kan forvente i en norsk by.